Followers

Thursday, February 3, 2011

zaman dahulu :D nak share skit k







boring melayan
cite skrg skrg ni
aku pun tak tau nak post ape kat blog
so aku cite je laa kat korg zaman2 aku dahulu oke

ni amer dgn abg amer
tapi amer mmg cute abis la time tu.. ha
hhaXD

ni time aku dah umo 6 0r 7 taun
....


nak cite ni laa.. amer pun mum yg amer miss sgt2
yg amer tak smpat tgok live2 sbb cpt sgt dia prgi tggal kan amer.
time tu lagi kecik lom dpt egt lagi.. ni je laa kngan trmahal yg amer ada.
bersama mum tersyg
walau pun dia dah tak de
amer salu rindu kat mum
tak pnh merasa kasih syg sorg mu
m :(
spe2 yg ade mum jaga lah baik2 jgn skit kan aty mum korg..
oke. :D



ok ini aku nak cite lak ape yg aku egt laa time aku budak2 dulu :D

Aku memang suka mengimbau kenangan. Mengingat balik apa yang berlaku dulu-dulu sememangnya salah satu kesukaan aku. Terkadang tanpa sedar dah banyak perkara-perkara yang pernah kita jumpa dulu-dulu iaini zaman kita kecik-kecik dah sukar dilihat sekarang ni. Hari ni aku nak imbau tentang makanan ringan atau senang disebut roti yg mcm oreo yg kulit dia ada logo Guard London tau tak? kat bawah ni ada gbr nye..
aku suka biskut ni.. lame dah tak mkn .. Kalau kakak pergi kedai ke
mesti aku pesan suruh bawa balik bda tu takpun kalau ikut ayah pegi kedai, ada sahaja yang nak dibelinya. Antara benda-benda yang popular dan aku suka beli waktu tu ialah… ais krem yg dpt d patah dua tu .. dulu aku mmg minat gile bda tu.. ari2 beli.. abis duit sen2 ayah aku hahha!! tabong pun aku pecah gara2 nak beli ais krem tu. hahah gile kan. pastu ape lagi erk?? umm aa aku suke kopok mame Aku tau mamee ni wujud sampai sekarang dan aku masih suka makan pun cuma popularitinya tak macam dululaa aku rasa. Sekarang aku tengok mamee tu macam sikit jee tak macam dulu-dulu. Lagi satu aku suka pegi mamee harga 10 sen yang hancur tu ya ada doremon .. rasanya macam dah takde lagi kot. Ada sape -sape pernah jumpa? call aku k.. hahha! n satu laa korg tau sagun? yg dlm kertas tu Aku tak tahulaa orang lain panggil apa. Yang aku ingat aku panggil benda ni sagun. Biasanya diletakkan dalam plastik orang buat aiskerim tuh. Masa makan benda ni takleh bercakap. Sebabnya silap-silap bersepai muka orang depan kita. Gangster sekolah pun makan sagun zaman dulu-dulu.. haha korg egt tak bda ni?? tora2
Tora datang lagi dengan…” Haha tiap-tiap petang adalaa muka mat sentol dalam iklan tora dan sewaktu dengannya. Tapi iklan dia melampau-lampau kadang. Bila dah beli.. takdelaa sehebat dalam iklan pun mainannya. Harga Tora dulu RM 1. Hadiah dia biasanya best sikit dari ding dang sebab kotaknya besar sikit.
n last nak cite aku nak cite sal gula2 yg aku minat dulu kala.. Aku ingat sangat 3 jenis gula yang popular betul masa aku sekolah dulu-dulu. Gula hantu tu yang jenis boleh ubah lidah dan mulut jadi biru, hijau dan merah. Dah macam hapa dah kalau lepas makan. Tak senonoh betul! Gula magic pulak yang meletup-letup dalam mulut.. Rasa ajaib sangat laa tu.. manakala yang sweet sour tu gula yang rasa masam yang amat masa awal makan pastu akan beransur jadi manis bila dah lama dihisap. Pendek kata ada jee gula-gula yang bukan-bukan keluar mesti popular zaman tuh.. haha..eh lupak lak aku gula2 paling aku suka tgok nini la gula2 paling aku minat.. sampai kertas dlm nya pun aku telan hhahaha!! sedap gile aku cari gula2 ni skrg pun susah..
tak de jual lagi spe2 tau mae ade jual beri tau aku oke.. nanti aku beri satu gula2 rebbit :D

k laa sampai d cini saya aku share dgn korg.. aku dah penat aku dah letih
otak aku dah beserabut.. aku nak layan facebook jap.. pas tu la buat moto.. haha bye2 see u later
bye blog by korg yg sudi bace blog aku hehe :D


1 comment:

  1. hahaha~ nok biskut kdk oreo ya nyaman !! hehe~ rndu mkn roti ya merrrrrrrr.

    ReplyDelete